Ανακοίνωση του Συλλόγου σχετικά με το νομοσχέδιο για την Παιδεία που φέρνει η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Πετρούπολη,  27/04/2020

το Υπουργείο Παιδείας “έτρεξε” να καταθέσει -εν μέσω πανδημίας- ένα νομοσχέδιο που αντί να λύσει τα γιγάντια προβλήματα στον χώρο της Παιδείας, τα οποία μάλιστα διογκωθηκαν αυτήν την περίοδο, βάζει παραπέρα εμπόδια στην μόρφωση των παιδιών μας. Διαμορφώνει ένα Σχολείο πιο άδικο και πιο εχθρικό απέναντι σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ βάζει τους γονείς να βάλουν ακόμη πιό βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Αυτή την στιγμή που γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δίνουν μάχη χωρίς καμία βοήθεια, είναι πρόκληση αντί η Κυβέρνηση να παίρνει μέτρα για το άνοιγμα των Σχολείων και την επόμενη μέρα της Εκπαίδευσης, να νομοθετεί:

• Αύξηση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, την στιγμή που κλίνεται σε όλες τις πτώσεις η αποφυγή συνωστισμού.

•  Επαναφορά της “Τράπεζας Θεμάτων” στο Λύκειο που μεταμορφώνει το Σχολείο σε εξεταστικό κέντρο.

• Εισαγωγή “δεξιοτήτων” προωθώντας την αποσπασματικότητα στην γνώση, με γνώμονα πάντα τις ανάγκες του συστήματος, αντί να ενισχυθεί η σύγχρονη γενική Παιδεία και μόρφωση για όλα τα παιδιά.

• Στοχοποίηση των εκπαιδευτικών με εισαγωγή της “αξιολόγησης της Σχολικής Μονάδας” και στην συνέχεια “αξιολόγησης” των εκπαιδευτικών, προσπαθώντας να φορτώσει όλες τις ευθύνες του Σχολείου στις πλάτες του.

• Επαναφορά της αναγραφής της “διαγωγής” στα απολυτήρια Γυμνασίου και Λυκείου στο όνομα της πειθαρχίας των μαθητών. Με τι κριτήρια άραγε; Ιστορικά κάτι τέτοιο έχει λειτουργήσει ως μέτρο καταστολής στο δικαίωμα των μαθητών να αντιτίθενται σε σοβαρά ζητήματα του σχολείου τους.

Διεκδικούμε άμεσα από το Υπουργείο Παιδείας και την Κυβέρνηση:

• Έλεγχο και συντήρηση όλων των σχολικών κτιρίων

• Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού καθαριότητας σε όλα τα Σχολεία για όλη την διάρκεια του σχολικού ωραρίου

• Πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού και παροχή του απαραίτητου υγειονομικού υλικού για την εξασφάλιση όλων των μέτρων υγιεινής μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

• Κάλυψη όλων των κενών και πρόσληψη αναπληρωτών όπου χρειάζεται έτσι ώστε να μην χαθούν άλλες ώρες εις βάρος των παιδιών μας

Είτε με κλειστά είτε με ανοιχτά Σχολεία, όσο δεν εξασφαλίζεται ολοκληρωμένη, δημόσια και δωρεάν μόρφωση καθολικά για όλα τα παιδιά, δεν θα μείνουμε “σιωπηλοί”! Θα παλέψουμε αυτό το νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 7ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης στηρίζει τις πρωτοβουλίες της Ανώτατης Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (ΑΣΓΜΕ) και της Ομοσπονδίας Γονέων Αττικής ζητώντας να αποσυρθεί το αντι-εκπαιδευτικό νομοσχέδιο.

Εκ μέρους του ΔΣ