Ζητάμε άμεση πρόσληψη Σχολικών Φυλάκων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

7ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Πετρούπολη,  20/05/2020

για άλλη μία φορά το Σχολείο μας έγινε στόχος εξωσχολικών οι οποίοι προκάλεσαν ζημιές σε χώρους του Σχολείου. Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων καταγγέλλουμε τις πράξεις αυτές και καλούμε κάθε αρμόδιο και μη, να προβληματιστεί:

• Πότε επιτέλους θα υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων για τοποθέτηση Σχολικών Φυλάκων στο Σχολείο;

• Πότε πραγματικά θα αναζητηθεί η ευθύνη της κοινωνίας απέναντι στο κάθε χέρι που προχωρά σε τέτοιες πράξεις;

• Πότε θα δοθούν τα χρήματα για να γίνουν τα Σχολεία πραγματικοί χώροι μάθησης, σύγχρονοι, ασφαλείς, καθαροί και κατάλληλοι για μαθητές και εκπαιδευτικούς;

• Πόσο καλλιεργεί το σύστημα παιδείας τη κοινωνική συνείδηση ώστε ο κάθε μαθητής να αγαπάει και να σέβεται το Σχολείο;

Ως Σύλλογος Γονέων όλα τα προηγούμενα χρόνια θέτουμε τα παραπάνω ζητήματα προς επίλυση. Ειδικότερα δε, με Υπόμνημα το οποίο στείλαμε στην Δημοτική Αρχή στις 22/10/2019 μαζί με τον Σύλλογο Διδασκόντων θίξαμε για άλλη μία φορά μεταξύ άλλων θεμάτων την άμεση ανάγκη για πρόσληψη Σχολικών Φυλάκων λαμβάνοντας την παρακάτω απάντηση:

“γ) Για τη  φύλαξη σχολικών κτιρίων, σας ενημερώνουμε ότι ο Δήμος δεν δύναται με το υπάρχον προσωπικό να  τη διευθετήσει, αλλά ούτε προβλέπεται άμεσα η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Πέραν τούτου σας γνωστοποιούμε  ότι έχουμε  προβεί στις νόμιμες διαδικασίες προκειμένου να ενταχθούμε  σε νέο πρόγραμμα  κοινωφελούς εργασίας ( μέσω ΟΑΕΔ)   για την πρόσληψη σχολικών φυλάκων, επίσης  έχουμε αιτηθεί  στο γραφείο του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη,  την προστασία των δημοτικών και σχολικών κτιρίων.“

Ως εκ τούτου τίποτα από τα παραπάνω δεν έγινε.

Καλούμε την Υπουργό Παιδείας να προβεί άμεσα σε παρέμβαση ώστε με έκτακτη χρηματοδότηση προς τις Σχολικές Επιτροπές και τους Δήμους να καλυφθούν τα παραπάνω και να θωρακιστούν οι Σχολικές Μονάδες.

Εκ μέρους του ΔΣ

photo:http://www.maxitis-online.gr/