σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά σας.

Μία νέα χρονιά ξεκινά για το Σχολείο σε έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας COVID, μία χρονιά που ακόμη περισσότερο από ποτέ, όχι μόνο έπρεπε να λυθούν όλα τα διαχρονικά προβλήματα για το οποία αγωνιζόμαστε αλλά και να ληφθούν πραγματικά πρόσθετα έκτακτα μέτρα λόγω Κορονοϊού.

Με θλίψη αλλά και αγανάκτηση βλέπουμε τα Σχολεία τα οποία προκλητικά χαρακτηρίζονται ως “πανέτοιμα να ανοίξουν” από Υπουργείο και την Δημοτική Αρχή, στην πραγματικότητα να ανοίγουν με τους ίδιους ή ακόμη χειρότερους όρους από αυτούς των προηγουμένων χρόνων!!

Παρά το εκτεταμένο χρονικό διάστημα που είχαν μπροστά τους, με δεδομένο την έναρξη της πανδημίας από τον Μάρτιο, δεν προχώρησαν στο ελάχιστο ενέργειες οι οποίες θα βοηθούσαν πραγματικά στο θέμα της ασφάλειας των παιδιών μας.

• Δεν έγινε καμία πρόσληψη έξτρα προσωπικού καθαριότητας

• Η διαχρονική έλλειψη Σχολικών κτιρίων παραμένει όπως παραμένουν για τον λόγο αυτό τα υπεράριθμα τμήματα με 22 και πλέον μαθητές. Μάλιστα η Κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας το καλοκαίρι (!) ψήφισε νομοσχέδιο με το οποίο ανέβασε το όριο μαθητών από 22 σε 25 ανά τμήμα!

• Άλλη μία χρονιά ξεκινά με κενά σε εκπαιδευτικούς, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην λειτουργεί το ολοήμερο αλλά και σε πολλές περιπτώσεις να υπάρχουν τάξεις χωρίς δάσκαλο!

• Καμία πρόβλεψη για νοσηλευτή στο Σχολείο. Αντ’ αυτού πετάνε την ευθύνη στους εκπαιδευτικούς και του βαφτίζουν ώς “Υπεύθυνους COVID-19”

• Καμία μέριμνα για την πλήρωση των Σχολείων με καθαριστικά, αντισηπτικά και λοιπά αναλώσιμα καθώς προς το παρόν τα Σχολεία του Δήμου μας να ανοίγουν με “ότι έμεινε από τον Ιούνη”.

Ζητάμε:

• Εξασφάλιση του έξτρα απαραίτητου προσωπικού καθαριότητας καθώς η πρόσληψη μία και μόνο  καθαρίστριας (6,5 ωρών) δεν επαρκεί για ένα Σχολείο σαν το δικό μας! Πόσο μάλλον σε συνθήκες πανδημίας που οι ανάγκες απολύμανσης και σχολαστικού καθαρισμού είναι πολύ αυξημένες.

• Τμήματα 15 μαθητών.

• Τοποθέτηση ειδικού νοσηλευτή/ γιατρού ως υπεύθυνο COVID-19

• Πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εκπαιδευτικών που να ικανοποιεί την συνθήκη για λιγότερους μαθητές ανά τμήμα και την κάλυψη του ολοήμερου.

• Διενέργεια μαζικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.

• Εξασφάλιση κονδυλίων για την προμήθεια του απαραίτητου υλικού (μέσα ατομικής προστασίας, είδη καθαρισμού, αντισηπτικά κλπ).

• Επισκευή των Σχολείων και εξασφάλιση των κατάλληλων χώρων με μείωση των μαθητών ανά τάξη, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η υγεία μαθητών και εκπαιδευτικών.

Είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, τώρα να δυναμώσουμε τον Σύλλογο Γονέων και να αγωνιστούμε μαζικά για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας.
Φέτος είναι χρονιά διεξαγωγής εκλογών για όλους του Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων. Άμεσα θα προχωρήσουμε σε κάλεσμα για την Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στην οποία πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά ώστε να προχωρήσουμε στην ανάδειξη νέων οργάνων και να συνεχίσουμε με την ίδια δυναμική του αγώνες για την επίλυση των προβλημάτων που υπάρχουν και των νέων που έχουν έρθει να προστεθούν λόγω ειδικών συνθηκών.
Σας καλούμε σε αγωνιστική ετοιμότητα για να διεκδικήσουμε άμεσα, ένα Σχολείο με ουσιαστική ασφάλεια και μόρφωση!
Σας καλούμε την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 18:30 στα Προπύλαια στο  Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο της Ομοσπονδία Γονέων Αττικής  στο οποίο πρέπει να συμμετέχουμε όλοι!

Σας ευχόμαστε καλή Σχολική Χρονιά και καλή δύναμη στους αγώνες μας!

Τα μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων