Για την κατάθεση στο Αστυνομικό τμήμα της Ένωσης Γονέων Πετρούπολης & Προέδρων Συλλόγων Γονέων

Πετρούπολη 25/9/2020

Προς αστυνομικό τμήμα Πετρούπολης

Μετά την επικοινωνία μας με τον κ. Διοικητή του αστυνομικού τμήματος όπου μας ενημέρωσε για την προφορική εισαγγελική εντολή για καταθέσεις των προέδρων των Συλλόγων Γονέων γυμνασίων και λυκείων και του προέδρου της Ένωσης Γονέων για τις καταλήψεις στα σχολεία δηλώνουμε τα παρακάτω:

1) Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στην ασφαλή λειτουργία των σχολείων -και ιδιαίτερα στην σημερινή κατάσταση της πανδημίας-είναι και πρέπει να είναι ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας . Εντός των σχολείων η εκπαιδευτική κοινότητα έχει το ρόλο να συζητάει για τη λύση των όποιων ζητημάτων δημιουργούνται. Δεν μπορεί να είναι ζήτημα της αστυνομικής ή της δικαστικής αρχής.

2) Τέτοιες ενέργειες σε τοπικό ή και Πανελλαδικό επίπεδο "ρίχνουν λάδι στη φωτιά" και δεν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση προβλημάτων με θετικό τρόπο.

3) Η έλλειψη καθαριστριών στα σχολεία, η έλλειψη εκπαιδευτικών, ο μεγάλος

αριθμός μαθητών ανά τμήμα ,που στην πόλη μας είναι πάνω από 25 μαθητές είναι πολύ σημαντικά προβλήματα για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των οικογενειών μας. Όταν σε ανοιχτούς χώρους επιτρέπεται η συγκέντρωση ως 9 ατόμων και στα σχολεία ο αριθμός μαθητών είναι πάνω από 25 -χωρίς να τηρούνται οι αναγκαίες αποστάσεις –είμαστε δικαιολογημένοι , γονείς , μαθητές και εκπαιδευτικοί να αγανακτούμε και να κινητοποιούμαστε. Οι σχολικές τάξεις και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εξαιρούνται από τα μέτρα για τις αποστάσεις, αυτό είναι επικίνδυνο και υποκριτικό που φυσικά και οι μαθητές το αντιλαμβάνονται.

Η χρήση μάσκας σωστά είναι ένα από τα μέτρα που επιβάλλονται, μαζί με την υγιεινή και τις αποστάσεις. Οι ηθικοί αυτουργοί λοιπόν είναι γνωστοί και

βρίσκονται στα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Υγείας και στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι αποφάσεις ,παραλείψεις και επιλογές της κυβέρνησης τροφοδοτούν την αναστάτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία.

4) Οι γονείς είμαστε από αυτούς που έχουμε συμφέρον και επιδιώκουμε να λειτουργούν τα σχολεία με το αναγκαίο προσωπικό και με την εφαρμογή όλων των υγειονομικών μέτρων. Για να έχουν υγεία και να μορφώνονται τα παιδιά μας.

Είναι χρέος μας όμως να συμβάλλουμε ώστε τα παιδιά μας εκτός από την ασφάλεια, τη μόρφωση και την υγεία τους να διαμορφωθούν σε υπεύθυνους πολίτες που θα υπερασπίζονται με συλλογικό τρόπο τη ζωή τους.

Πετρούπολη 25-9-2020 Δημήτρης Κοντός, Πρόεδρος Ένωσης Γονέων Πετρούπολης

Αλατζάκη-Τζιωρτζιώτη Ρούλα , Πρόεδρος συλ. Γονέων 1ου Λυκείου Ρόζα-Μίχα Θεώνη , Αντιπρόεδρος συλ. Γονέων 3ου Λυκείου

Φάκου Ιωάννα, Πρόεδρος συλ. Γονέων 1ου ΕΠΑΛ